Toivon Kartano
Vengasrannantie 66
91300 Ylikiiminki

Toivon Kamarit
Vapapisto 1
90900 Kiiminki

Perhe Pirtit
Vapapisto 3
90900 Kiiminki

Toivon Kartanon toiminnan kuvaus

Toivon Kartanon perhekoti toimii luonnonkauniissa jokirantamiljöössä, Ylikiimingissä, tarjoten lapselle turvallisen, kodinomaisen ja rauhallisen kasvuympäristön. Perhekodin toimitilana on paritalo, jossa Toivon Pirtti ja Toivon Tupa toimivat erillisinä pienryhminä. Kummassakin on paikka seitsemälle (7) lapselle.

Päämääränä on tarjota laadukas hoito ja kasvatus sekä turvallinen, rajat antava, virikkeellinen kasvuympäristö, jossa lapset saavat elää ikätasoaan vastaavaa elämää oikeuksineen ja velvollisuuksineen. Toiminta-ajatuksena on, että aikuinen tukee, ohjaa, kasvattaa ja tarvittaessa asettaa turvalliset rajat aina lapsen parhaaksi. Toivon Kartanossa kasvatus on tavoitteellista, lapsen voimavaroja korostavaa ja tietoon perustuvaa.

Laadukasta lastensuojelua vuodesta 2000 lähtien.

Toivon Kartano tiloineen ja sijainniltaan tarjoavat hyvät mahdollisuudet vapaa-ajan toimintaan. Harrastukset ja vapaa-ajan aktiviteetit toimivat arkityön vastapainona ja tukena. Unholaan jääneet harrastukset pyritään löytämään uudelleen tai etsitään uusia mahdollisuuksia viettää vapaa-aikaa yhdessä aikuisen kanssa.

Toivon Kartanon pihapiiri mahdollistaa jalkapallon, pihasählyn ym. pihapelien ja leikkien harrastamisen. Myös uiminen, kalastaminen, biljardin tai pingiksen pelaaminen ovat mahdollisia. Yksikössä on myös soittotila, jossa voi soittaa kitaraa, rumpuja, bassoa tai laulaa karaokea. Hyödynnämme myös lähellä olevia harrastuspaikkoja, kuten kuntosalia, hiihtolatuja ja luistelukenttiä.

Ylikiimingin ala- ja yläaste sijaitsevat noin kolmen kilometrin päässä perhekodilta. Perhekodin ja koulun väliselle yhteistyölle on ehtinyt kuluneen kahdenkymmenen (20) vuoden aikana muodostua pitkät perinteet. Luottamuksellinen ja tiivis yhteistyö perhekodin ja koulun välillä näkyy lapsen koulunkäynnin onnistumisina. Sijoitetuilla lapsilla on mahdollisuus hakeutua jatko-opintoihin, johon Oulun kaupungin läheisyys tarjoaa monipuoliset koulutusmahdollisuudet. Myös opiskelu Kiimingissä, Haukiputaalla tai Muhoksella on mahdollista.

Toivon Kartano sijaitsee suurella jokirantatilalla, jossa on hyvät harrastemahdollisuudet.

Toivon Kartano Oy | Vengasrannantie 66 91300 Ylikiiminki | info(at)toivonkartano.com